Ik ben geboren als verlaat cadeautje van Sinterklaas, namelijk 2 dagen later op de 7e   december in 1963.
Mijn vader en moeder hebben mij naar mijn opa vernoemd, vandaar deze rare naam waar ik erg trots op ben.

Mijn jeugd heb ik doorgebracht  in Heemskerk en thuis stond de radio altijd aan , alles werd gedraaid, vandaar mijn brede muziek smaak.

 

Thuis en op t werk zong ik altijd mee met de radio en heb ik  verscheidene cassettebandjes opgenomen die helaas verloren zijn gegaan,  misschien maar goed ook:)).

Ook in mijn middelbare schooltijd bleef het zingen af en toe de kop opsteken. Zoals die ene keer in Parijs waar ik met een klasgenoot (later regionaal bekend als Bertje Doperwtje) bij de Mont Martre op straat begon te zingen. Dit leverde mijn eerste applaus op. Hierna werd het stil totdat ik op mijn 32e naar een concert van Bon Jovi  ging.  Het bleef kriebelen en ik merkte dat dit bij mijn stem paste, alleen wist ik niet hoe ik het aan moest pakken.

In januari 1997 trok ik de stoute schoenen aan en schreef zich in voor een talentenjacht in Nijkerk. Tot mijn verbazing won ik deze. Hoe nu verder? Nog een talentenjacht dan maar,  dit keer  in Amsterdam. Hier zat iemand in de jury die een demo wilde maken voor de Soundmixshow van Hennie Huisman. Zo gezegd zo gedaan. Het vervolg was boven verwachting: meedoen met de Soundmixshow in mei en in oktober in de grote landelijke finale!! Ondertussen in contact gekomen met een top 100 band genaamd OUTCAST waar ik tot 2010 mee heb getoerd. Ondertussen had ik een andere baan  waar ik iemand leerde kennen die ook in de muziek zat,  dit klikte zo goed dat we een duo zijn begonnen met de naam  “Edwin en Faake” .

 

Tot op heden zing ik nog steeds met Edwin, alleen ben ik ook voor mezelf begonnen en heb ik een aantal jaar geleden de stap gezet om ook alleen op te treden. Hiervoor natuurlijk de benodigde apparatuur aangeschaft.

Door mijn brede muziek smaak en interesse is het mogelijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Ik zing smartlap, disco, Nederlandstalig, pop , Rock and Roll en grote artiesten zoals Tom Jones,Elvis Presley, enz.  Vanwege mijn reportaire zing ik in kroegen, tuinfeesten, Hollandse avonden , feestweken, verjaardagsfeesten enz.

In principe ben ik te boeken voor een half uur tot 3 uur, dit is natuurlijk afhankelijk van wat men wil en alles is bespreekbaar.